به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین حکیم، ظهر امروز در دیدار مسئولان و دست اندرکاران روزنامه فرهنگ آشتی گفت: در گذشته به دلیل پیش رو بودن اسلام، فرهنگ اسلامی بر سایر فرهنگ ها تاثیر گذار بود، اما امروز اوضاع تغییر کرده است و این تغییر آسیبپذیری جوامع اسلامی را در پی دارد.
وی با بیان این که جوان مسلمان قبل از نگاه به محیط و فرهنگ اسلامی، فرهنگ غرب را الگو قرار میدهد، ابراز داشت: به جای اعمال روشهای کنترلی و فشارها و ضوابط در مسایل فرهنگی، باید به گونهای رفتار کرد که تعامل با فرهنگ بیگانه با دقت بیشتر مورد بررسی قرار گیرد؛ زیرا در هر فرهنگی نکات مثبتی وجود دارد که باید از آنها استفاده کرد؛ البته نباید از نکات منفی فرهنگها هم غافل شد.
حجت الاسلام والمسلمین حکیم افزود: این که بخواهیم از ورود فرهنگ غربی به کشور جلوگیری کنیم، نشدنی است، اما باید فرهنگ خود را به عنوان یک فرهنگ پیش رو و موثر در جامعه نهادینه کنیم.
وی خاطرنشان ساخت: جوانان و قشرهای مختلف جامعه در سطحی از آگاهی قرار دارند که با دیکته کردن و اجبار نمیتوان فرهنگی را به آنها القا کرد، بلکه باید فرهنگ را برای آنها تبیین ساخت.
فرزند آیت الله العظمی سید سعیدحکیم یادآور شد: امروز موانعی از جمله موانع روانی فراروی جوانان قرار دارد که مانع از آن میشود تعامل خوبی با صاحبان فکر و اندیشه داشته باشند؛ بنابراین مقدمات انحراف آنان ایجاد می گردد.
وی ادامه داد: یکی از قدم های مهم رفع مانع روانی در جوانان این است که پای سخنان آنها بنشینیم و حرف هایآنها را بشنویم و اجازه دهیم در جامعه آزادانه، اما منطقی حرف خود را بزنند.
حجت الاسلام والمسلمین حکیم در پایان سخنان خود گفت: به روز بودن و نگاه باز به مسایل یکی از مهمترین مولفههای جامعه موفق است که در این زمینه باید فرهنگسازی شود؛ البته با تقویت بنیه علمی از واردات فرهنگ غلط جلوگیری کنیم.